21 Μαρτίου 2014

Εικονικός νονός

Ένα πασχαλινό δέμα προς τα παιδιά οικογενειών που δοκιμάζονται από την κρίση θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν όσοι επιλέξουν να γίνουν «εικονικοί νονοί» στο πλαίσιο της δράσης «Ένα παιδί περιμένει εσένα για να κάνει Ανάσταση», που υλοποιείται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά 160 παιδιά που περιμένουν από τους «εικονικούς νονούς» ένα δέμα με όσα δίνει ένας νονός στο βαφτιστήρι του. Το δέμα μπορεί να περιέχει μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα αυγό ή οποιοδήποτε άλλο επιυθυμεί ο καθένας.«Ό,τι μπορεί κανείς και έχει την ευχέρεια» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου σημειώνοντας ότι το Κέντρο θα συλλέγει τα δέματα από την 1η μέχρι και τις 11 Απριλίου.

Η δράση υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αφορούσε 120 με 130 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός των παιδιών έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με την κυρία Μουρατίδου, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πολίτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ελληνίδας από την Ισπανία που έγινε πέρυσι «εικονική νονά» και φέτος, μόλις ενημερώθηκε για τη δράση, τηλεφώνησε στο Κέντρο για να συμμετάσχει και πάλι.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν «εικονικοί νονοί» μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-82788), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.
Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτική, ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη στις οικογένειες που στηρίζει και υλοποιεί διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sosvillages.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαiδη και είναι η μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης. Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια τοπική ομάδα εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 100 και πλέον παιδιά και είναι σε άμεση σχέση με το αντίστοιχο Κέντρο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: τις τελευταιές ώρες κυκλοφορεί παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου