23 Φεβρουαρίου 2014

Μανταρίνι

Όλες οι ποικιλίες των μανταρινιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως τα πορτοκάλια.Χυμός και ξύσμα, χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε γλυκά και λικέρ, αλλά και σε σάλτσες και σαλάτες.Ταιριάζουν με ψάρι, χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο.Συμπληρώνουν ανατολίτικα αρωματικά και συμπεθεριάζουν με τζίντζερ και σόγια σος.Με λιωμένη σοκολάτα γίνονται αχώριστοι, σε εμπνευσμένα επιδόρπια.

Αρωματίστε το χώρο σας:
  • Βάλτε μερικές φλούδες μανταρινιού πάνω στα ζεστα καλοριφέρ( ή οτιδήποτε ζεστό)
  • Για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές κάψτε μερικές φλούδες σε τηγάνι αντικολλητικό ή στο μάτι της κουζίνας, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.

Διακοσμητικά κεράκια:
  1. Διαλέγουμε κασλοσχηματισμένα μανταρίνια.
  2. Κόβουμε στη μέση περιμετρικά το φρούτο, με κοφτερό μαχαίρι.Έχουμε δύο ημισφαίρια από τα οποία το ένα περιέχει το κοτσανάκι που είναι και το φυσικό φυτίλι.
  3.  Αδειάζουμε το φρούτο από τη σάρκα του προσέχοντας να μην κοπεί το κοτσανάκι.
  4. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι, ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου, ώστε να βραχεί το φυτίλι και να ανάβει.Στο άλλο μισό μανταρίνι κόβουμε διάφορα σχέδια στη φλούδα και μια τρυπούλα στην κορυφή και σκεπάζουμε το αναμένο μανταρίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου