31 Μαρτίου 2014

Πρόταση γάμου

 Το να αγαπά αληθινά κανείς μπορεί να γεννήσει το ρομαντισμό και τη δημιουργηκότητα ενός ανθρώπου.Το παρακάτω βίντεο λέει πολλά

https://www.youtube.com/watch?v=NdyI_LKiyo8

30 Μαρτίου 2014

Περί Φιλίας

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, η πιο ειλικρινής φιλία είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που κάποτε υπήρξαν εραστές.Όταν δηλαδή έχεο φύγει τελείως το ερωτικό στοιχείο και έχει μεσολαβήσει ένα καλό διάστημα απέξαρτησης (ένα χρόνο συνήθως), οπότε τα απωθημένα ανήκουν στο παρελθόν και αυτό που έχει μείνει είναι η επικοινωνία δύο ανθρώπων που κάποτε αγαπήθηκαν πολύ και πλέον έχουν την ευκαιρία να αγαπηθούν με έναν άλλο τρόπο.


Πηγή:ΒΗΜΑDONNA

28 Μαρτίου 2014

Κισσός


Να την η άνοιξη!Τα λουλουδάκια λείπουν βέβαια αλλά με τόσες μεταβολές που έκανε ο καιρός τελυταία καθόλου άδικα θα έλεγα!Σσσς ο κισσός δεν είναι δικός μου από κήπο κοντά στη γειτονιά μου!Παρ' όλα αυτά δεν παύει να έχει ζωηρά χρώματα τα οποία αναδεικνύει υπέροχα ο ήλιος!Τις τελευταίες μέρες καλλιεργώ (τρομάρα μου) πρασινάδα.Αν καταφέρει κι επιζήσει (επειδή έχει υποστεί τα πάνδεινα) θα τη φφωτογραφήσω και αυτην.Προς το παρόν πάμε με τη χρονομηχανή σε εκείνα τα απογεύματα με τον ελληνικό καφέ και τα δροσερά φρούτα εποχής, με τα παιδιά να παίζουν και τις γειτόνισσες να κουτσομπολεύουν!

26 Μαρτίου 2014

ATM για λιγούρες!

Δεν είναι αστείο να θέλεις γλυκό και να μην μπορείς να βρεις. Οι γλυκατζήδες του Μανχάταν έχουν πλέον μια νέα λύση στις λιγούρες του 24ωρου: το νέο ΑΤΜ που αντί για λεφτά βγάζει cupcakes! Το ΑΤΜ άρχισε να λειτουργεί από χθες στο Μανχάταν ενώ η εταιρεία Sprinkles, στην οποία ανήκει, έχει εγκαταστήσει παρόμοια μηχανήματα στο Μπέβερλι Χιλς, την Ατλάντα, το Σικάγο και το Ντάλας.Όσοι πηγαίνουν για… ανάληψη μπορούν να επιλέξουν από διάφορες γεύσεις ενώ το κάθε cupcake κοστίζει 4,25 δολάρια. Λιχούδηδες και περίεργοι σχημάτισαν χθες ουρά μπροστά από το μηχάνημα και κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος καθώς το ΑΤΜ χωρά 760 cupcakes.Τον επόμενο μήνα το ΑΤΜ θα αρχίσει να πουλά επίσης μπράουνις και μπισκότα.

https://www.youtube.com/watch?v=9HXxNMrbi4E#t=47


Πηγή:newsbeast.gr

24 Μαρτίου 2014

Τέλεια νύχια

1. Πριν απο το μανικιούρ, πλύντε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και μην βάλετε κρέμα γιατί δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί το βερνίκι.
2. Περάστε αρχικά τη βάση και έπειτα το βερνίκι που έχετε επιλέξει δύο φορές.(και μισό κιλό ασετόν για το ξέβαμμα)
3. Όταν στεγνώσει περάστε στερεωτικό για το χρώμα.(το κλασικό!)

 Ετοιμαστείτε και για αύριο όσες δεν έχετε κάνει κάτι ακόμη!Προσωπικά προτίμησα το κόκκινο της φωτιάς σαν πιο ανοιξιάτικο αν και ο καιρός έχει άλλα σχέδια!


Πηγή:msn.com

22 Μαρτίου 2014

Γυμναστείτε!

Εκτός από το είδος της γυμναστικής που θα επιλέξετε, καλό θα είναι να σκεφτείτε κι άλλους παράγοντες οι οποίοι θα κάνουν τη γυμναστική σας πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.Επιλέξτε το μέρος που θα γυμναστείτε. Το περιβάλλον του γυμναστηρίου ίσως και να μην εμπνέει πολλές από εσάς, οπότε είναι καλύτερα να μεταφερθείτε έξω. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάνετε γυμναστική έξω, μειώνονται τα επίπεδα στρες, του θυμού και της κατάθλιψης. Επίσης, με το να κάνετε γυμναστική έξω θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε μια καθημερινή συνήθεια. Τέλος, εάν σας αρέσει να τρέχετε, το έδαφος δυναμώνει περισσότερο τους μύες των ποδιών σας, σε σχέση με το διάδρομο του γυμναστηρίου.Γυμναστείτε με παρέα. Εάν γυμνάζεστε μόνες σας, καλό θα ήταν να ενταχθείτε σε ένα γκρουπ που γυμνάζεται έξω καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι εύκολο να αποφεύγετε τη γυμναστική και επίσης θα μπορείτε να βελτιώνετε τις επιδόσεις σας.

Βγείτε λοιπόν έξω και απολαύστε τη γυμναστική.

Πηγή:myworld.gr

21 Μαρτίου 2014

Εικονικός νονός

Ένα πασχαλινό δέμα προς τα παιδιά οικογενειών που δοκιμάζονται από την κρίση θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν όσοι επιλέξουν να γίνουν «εικονικοί νονοί» στο πλαίσιο της δράσης «Ένα παιδί περιμένει εσένα για να κάνει Ανάσταση», που υλοποιείται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά 160 παιδιά που περιμένουν από τους «εικονικούς νονούς» ένα δέμα με όσα δίνει ένας νονός στο βαφτιστήρι του. Το δέμα μπορεί να περιέχει μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα αυγό ή οποιοδήποτε άλλο επιυθυμεί ο καθένας.«Ό,τι μπορεί κανείς και έχει την ευχέρεια» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου σημειώνοντας ότι το Κέντρο θα συλλέγει τα δέματα από την 1η μέχρι και τις 11 Απριλίου.

Η δράση υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αφορούσε 120 με 130 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός των παιδιών έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με την κυρία Μουρατίδου, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πολίτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ελληνίδας από την Ισπανία που έγινε πέρυσι «εικονική νονά» και φέτος, μόλις ενημερώθηκε για τη δράση, τηλεφώνησε στο Κέντρο για να συμμετάσχει και πάλι.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν «εικονικοί νονοί» μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-82788), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.
Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτική, ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη στις οικογένειες που στηρίζει και υλοποιεί διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sosvillages.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαiδη και είναι η μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης. Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια τοπική ομάδα εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 100 και πλέον παιδιά και είναι σε άμεση σχέση με το αντίστοιχο Κέντρο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: τις τελευταιές ώρες κυκλοφορεί παντού!

20 Μαρτίου 2014

Χρήμα part 1

Κάθε γονιός έχει τα δικά του στάνταρ για την ποιότητα ζωής που θέλει να προσφέρει στα παιδιά του. Ανάλογα σε τι επίπεδο τοποθετεί αυτά τα στάνταρ, δημιουργείται και το οικονομικό κόστος που απαιτείται για να ικανοποιηθούν.Ενδέχεται λοιπόν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα χρήματα, οι γονείς να έχουν διαθέσιμο πολύ περιορισμένο χρόνο για ν' ασχοληθούν πραγματικά με τα παιδιά τους.(...) Περιορίζονται λοιπόν σε μερικές τυπικές κουβέντες του τύπου "τι κάνεις;" ή "πώς πήγε το σχολείο;" και στη συνέχεια, αφού φάνε, ανοίγουν την εφημερίδα ή αποχαυνώνονται μπροστά στην τηλεόραση.Κάποιοι από αυτούς τους γονείς τα θεωρούν όλα αυτά φυσιολογικά και δεν αντιλαμβάνονται τη σταδιακή αποξένωση που δημιουργείται ανάμεσα σ' αυτούς και στα παιδιά τους ή και στη σύντροφό τους.

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο "Η ψυχολογία μας με το χρήμα" του Γιώργου Πιντέρη.Έχω διαβάσει το μισό και τελικά είναι πιο ενδιαφέρον απ' όσο νόμιζα.

19 Μαρτίου 2014

Σκόνη

Ένας σωρός από σκόνη.
Είμαι σκορπισμένη σε ράφια, ντουλάπια μπιμπελό.
Όλοι λένε ότι λερώνω.
Μέχρι και το ξεσκονόπανο βρώμισα.
Τα χαμόγελα στις φωτογραφίες θέλουν να φύγουν,
δεν αντέχουν άλλο.
Τα κεριά σβήνουν,
το σκοτάδι απλώνει
και ξαφνικά υψώνεται ένα σύννεφο από σκόνη.
Όλο κάτι μου θυμίζεις,
πικρές, γκρίζες αναμνήσεις

17 Μαρτίου 2014

Happiness??

Με αφορμή ένα διαδικτυακό άρθρο σας παραθέτω τα εξής που αναφέρει ως τις δραστηριότητες που κάνουν τις γυναίκες πολύ χαρούμενες. Συγκεκρίμενα παρούσιάζει τρία από αυτά: ψώνια, βελτίωση εμφάνισης με πεντικιουρ και μανικιούρ καθώς και ένας καφές.Αυτή είναι άραγε η ευτυχία για μια γυναίκα; Να προσποιείται για τους άλλους; Πώς μπορεί να είναι μια γυναίκα χαρούμενη εάν δεν έχει έναν άνθρωπο να την στηρίζει, να την σέβεται και να την αγαπά; Και να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι μόνο στο αρσενικό φύλο.Μια γυναίκα θα μπορεί να είναι ευτυχισμένη και μόνο που θα ξέρει ότι αναπνέει καθαρό αέρα, ότι όσα έχει της αρκούν, ότι συναναστρέφεται με αληθινούς ανθρώπους. Δεν κατακρίνω τις "προϋποθέσεις" τις ευτυχίας, διότι όλα χρειάζονται. Αλλά όχι και να αποτελούν τα βασικά στοιχεία για νιώσουν χαρούμενες οι γυναίκες. Όλα αυτά, δυστυχώς τα προστάζει η σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία που ζούμε και τα δυτικά πρότυπα ζωής.Προβληματιστείτε λοιπόν!

16 Μαρτίου 2014

Αναμνήσεις

Πάμε μια βόλτα;Σας ταξιδεύω στην Ρώμη!Χωρίς να είμαι αχάριστη, ακόμα και στο πάρκο της γειτονιάς να πας, θα περάσεις τέλεια αρκεί να έχεις τα κατάλληλα άτομα να σου κρατούν παρέα!



Γεννημένη φωτογράφος τι να συζητάμε τώρα!

15 Μαρτίου 2014

Τρουφάκια

Με σούπερ ανοιξιάτικη διάθεση ανανεώνω το blog δίνοντάς του μια πιο νόστιμη πινελιά!Νηστεία και λιγούρα!Έχω να προτείνω τρούφακια με απλά υλικά!Ετοιμάζω κάθε χρόνο με 100% επιτυχία.Τη συνταγή θα την δημοσιεύσω μόνο εάν μου το ζητήσετε.Σας δίνω λοιπόν μια γεύση απ' τις μπουκίτσες μου με πασχαλινό άρωμα.

Βρουυυυυμ στην απόλαυση!


14 Μαρτίου 2014

Η σωστή περιποίηση μαλλιών

  1.  Χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτική κρέμα μαλλιών σε κάθε λούσιμο και μάσκα μία φορά την εβδομάδα.
  2. Μην χρησιμοποιείτε τη μέγιστη θερμότητα στο σεσουάρ και κρατήστε το σε απόσταση μιας παλάμης από τα μαλλιά σας.
  3.  Εάν βάφεται τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό κατά το λούσιμο. Το καυτό νερό θα "ξεθωριάσει" πιο γρήγορα το χρώμα των μαλλιών σας.

Πηγή:epithimies.gr

13 Μαρτίου 2014

Τα σημάδια μιας καταδικασμένης σχέσης

Ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζετε με το άλλο σας μισό και πόσο αγαπημένοι είστε, οι παρεξηγήσεις και οι «γκάφες» στην επικοινωνία μεταξύ σας πάντα αποτελούν ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Πολλές φορές τα σημάδια μιας καταδικασμένης σχέσης είναι ακριβώς μπροστά μας, αλλά επιλέγουμε -ή δε θέλουμε- να τα βλέπουμε: ακραία κριτική, αμυντική στάση, περιφρόνηση και κωλυσιεργία.

Δείτε παρακάτω τα πέντε πιο συχνά επικοινωνιακά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια, και τα οποία μπορεί να στοιχίσουν τελικά την αίσια έκβαση μιας «τέλειας σχέσης».

1. Υποθέτεις ότι η περισσότερη επικοινωνία είναι η λύση

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας χαρούμενης σχέσης. Όση αλήθεια κι αν περιέχει αυτό, η επικοινωνία από μόνη της δε φέρνει απαραίτητα την ευτυχία.

Κάποιες φορές, η πολλή συζήτηση μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να υποθέσει κανείς ότι η επικοινωνία δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς. Πολλές γυναίκες το πιστεύουν αυτό (ότι το να μιλά κανείς πολύ σημαίνει ότι συνδέεται καλύτερα με τον άλλο), όμως για πολλούς άντρες δεν ισχύει αυτό. Είναι σημαντικό να βρει κανείς τρόπους να συνδεθεί με τον άλλο, πριν από το στάδιο της επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα κοινά ενδιαφέροντα/χόμπι/δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να είναι σε θέση τα ζευγάρια να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει ο καθένας μέσα στη σχέση. Πολλές φορές η εγγύτητα μπορεί να δημιουργήσει πολύ ισχυρούς δεσμούς, απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κανείς ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία με τον άλλον» ανέφερε στο lifehacker.com η ειδική σε θέματα γάμου Erica Curtis.

Φυσικά, οι συζητήσεις είναι συχνά παραγωγικές και απαραίτητες. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια μιλούν μεταξύ τους τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, προσθέτει η αρθρογράφος Melanie Pinola, «αλλά θα πρέπει να φροντίζουν να μιλούν στο ίδιο μήκος κύματος, και ακόμη κι αν διαφωνούν να το κάνουν με τρόπο που να αποβαίνει παραγωγικός».

2. Περιμένεις ο σύντροφός σου να «διαβάζει» το μυαλό σου

Δε μπορείς να υποθέτεις ότι ο σύντροφός σου νιώθει ακριβώς πώς αισθάνεσαι και τι θέλεις (είτε γενικά, είτε από αυτόν). Δεν είστε οι ίδιοι άνθρωποι, δεν έχετε τα ίδια συναισθήματα, απόψεις και φιλοσοφία ζωής. Όταν εσύ κοιτάζεις τα βρώμια πιάτα μέσα στο νεροχύτη, μπορεί να πιστεύεις ότι έχει έρθει η ώρα να πλυθούν, όμως εκείνος όχι.
Όταν δεν είστε σίγουροι αν ο/η σύντροφός σας ξέρει τι θέλετε/νιώθετε… πείτε το ξεκάθαρα.

3. Παραδίδεσαι χωρίς να λες αυτό που θες ή σκέφτεσαι

Αν ο ένας από τους δύο, ή και οι δύο, αποφεύγουν τις συγκρούσεις, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταπιέζονται συναισθήματα στο βωμό της «ικανοποίησης/ευχαρίστησης του άλλου».
  4. Μιλάς διαρκώς για τα ίδια -ενδεχομένως αθεράπευτα- θέματα

Οι ψυχολόγοι το αποκαλούν το «σύνδρομο του τρυποκάρυδου». Ο ένας επιμένει και ο άλλος αποσύρεται αμυντικά. Ο ένας δε δείχνει διάθεση να εγκαταλείψει, συνεχίζοντας τις «τοξικές» συζητήσεις και επαναλαμβάνοντας τις ίδιες «διαλέξεις», ενώ ο άλλος υπομένει, σιωπά και απομακρύνεται σταδιακά.

Μια τέτοια κατάσταση σίγουρα δεν οδηγεί σε εποικοδομητικό διάλογο και τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται, αλλά διαιωνίζονται.

Το ζευγάρι κουράζεται και η σχέση χειροτερεύει.

5. Δεν μπαίνεις ποτέ στη θέση του άλλου

Ένας πολύ βασικός κανόνας της επιτυχημένης επικοινωνίας είναι να προσπαθεί κανείς να βλέπει τα πράγματα από τη θέση του άλλου. Η ενσυναίσθηση είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που μπορεί να εξασκήσει κανείς, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δε χρειάζεται να συμφωνείς πάντα με την άλλη πλευρά, αλλά τουλάχιστον θα είστε πάντα «στην ίδια σελίδα».

Πηγή:newsbeast.gr

12 Μαρτίου 2014

There is a time...

There is a time that you feel dissatisfied yourselve.
You don' t care even if your best friend is happy.
You think that every dicision you make can ruin your life.
There is a time that everyone expects something from you.
And you are not good enough for each one of them.
You believe that this is the way it ends.
These are the moments that we need real people standing by us!

Don't forget to smile :) for the good and for the bad things

11 Μαρτίου 2014

Μάσκα προσώπου με μπύρα

Δεν είναι πολύ fail να παίρνει η μπύρα όλη τη δόξα και όχι το αμύγδαλο που είναι και πιο θρεπτικό!;

Υλικά:
1 κ.γ. μπύρα
1 κ.γ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2-2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο




Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, αμυγδαλέλαιο.

Εφαρμογή:

Απλώνετε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ -όχι στα μάτια- και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά


Πηγή:neadiatrofis.gr

10 Μαρτίου 2014

Good romance

Tι κι αν έξω βρέχει, τα ανοιξιάτικα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.Εντάξει και τα καλοκαιρινά!Τα φιογκάκια είναι περιττά στα σανδάλια καθώς εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο λουλουδένιο κέντημα.Χμ... έχω δύο εναλλακτικά συμπληρώματα:ή ροζ σκουλαρίκια ή ένα μονόχρωμο τσαντάκι στην απόχρωση του ροζ κουφετί!

09 Μαρτίου 2014

Μαύρο μολύβι

Το μαύρο μολύβι αρνείται πεισματικά να κατέβει από τον θρόνο του καθώς αποτελεί τον δημιουργικό «έρωτα» της πλειοψηφίας των make up artists. Μικρό, εύχρηστο, πολυμήχανο και κλασικό δίνει την σκυτάλη των trends από γενιά σε γενιά μεταλλάσσοντας και εξελίσσοντας τα χειμερινά look και φέτος εφόσον διασφαλίζει έναν vintage χαρακτήρα στις καθημερινές make up αναζητήσεις σας.

1. Επιλέξτε ένα μαλακό (khol) μαύρο μολύβι με το οποίο θα μπορέσετε να δουλέψετε πιο εύκολα και είναι πιο smooth για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Αν έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία αναζητήστε μια σύνθεση πλούσια σε φυτικά έλαια.
2. Φροντίστε η μύτη του να είναι πολύ λεπτή (4mm) και καλά ξυμένη ώστε να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα ακριβείας με τέλεια εφαρμογή.
3. Οπλιστείτε με μια σκουρόχρωμη γκρι σκιά η οποία σε συνδυασμό με το λεπτό ειδικό πινέλο για σκιές θα σας βοηθήσει να απλώσετε και να «σβήσετε» ομοιόμορφα το μαύρο μολύβι προκειμένου να δημιουργήσετε ένα smokey eyes look.
4. Για μια πιο glam αίσθηση τονίστε την εξωτερική γωνία με μια επιπλέον λεπτή γραμμή από μαύρο eyeliner.
5. Αποφύγετε το μαύρο μολύβι μόνο αν δεν έχετε κοιμηθεί καλά και το βλέμμα σας είναι κουρασμένο καθώς οι dark πινελιές θα επιβαρύνουν την εμφάνισή σας.
6. Αναδείξτε τις αιχμηρές πινελιές του (είτε έχετε επιλέξει περίγραμμα, είτε μεμονωμένες γραμμές) με ελάχιστη ποσότητα από μια ζαχαρί σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών.
7. Αν έχετε παχιά φρύδια αποφύγετε την υπερβολική δόση από μαύρο μολύβι καθώς θα «μικρύνει» τα μάτια σας.

Πηγή: myself.gr

07 Μαρτίου 2014

Η καλή νοικοκυρά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ας γελάσουμε με τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν να έχει κάθε σύζυγος του προηγούμενου αιώνα.

  • Το φαγητό να είναι πάντα έτοιμο. Να προγραμματίζετε από την προηγούμενη μέρα, ώστε όταν επιστρέφει στο σπίτι να βρίσκει έτοιμο ένα νόστιμο γεύμα. Έτσι του δείχνετε ότι τον σκεφτόσασταν και ότι σας νοιάζει να τον φροντίζετε. Οι περισσότεροι σύζυγοι πεθαίνουν της πείνας όταν επιστρέφουν στο σπίτι και η προοπτική ενός καλού γεύματος είναι μεγάλη υπόθεση για αυτούς.
  • Προετοιμαστείτε πριν την άφιξη. Ξαπλώστε ένα τεταρτάκι για να συνέλθετε λιγάκι και να είστε φρέσκια όταν μπει μέσα. Φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, βάλτε ένα ωραίο πιαστράκι στα μαλλιά σας και γενικώς δείξτε δροσερή. Μην ξεχνάτε ότι ο σύζυγός σας πέρασε όλη τη μέρα δουλεύοντας.
  •  Προσπαθήστε να είστε ευχάριστη και ενδιαφέρουσα για χάρη του. Η βαρετή μέρα στη δουλειά χρειάζεται ένα πιο αναζωογονητικό φινάλε και ένα από τα καθήκοντά σας είναι να του το παρέχετε.
  • Συμμαζέψτε το σπίτι και λίγο πριν έρθει, κάντε μια βόλτα στο σπίτι να δείτε αν όλα είναι στη θέση τους – μην αφήνετε πεταμένα πράγματα δεξιά κι αριστερά. Περάστε τις επιφάνειες με ένα πανί για να μην έχουν επάνω σκόνες.
  • Τα κρύα βράδια του χειμώνα, φροντίστε να έχετε αναμμένο το τζάκι για να μπορέσει να κάτσει λίγο δίπλα του και να χαλαρώσει. Τότε ο σύζυγός σας θα νοιώσει ότι επέστρεψε σε έναν παράδεισο τάξης και ηρεμίας, και αυτό θα σας κάνει και εσάς να νοιώσετε καλύτερα. Όπως και να’χει, το να φροντίζετε την άνεσή του με κάθε τρόπο θα δώσει και σε εσάς τις ίδιες τεράστια ικανοποίηση.
  • Εξαλείψτε κάθε θόρυβο. Μην έχετε πλυντήρια, στεγνωτήρια ή σκούπες αναμμένα. Φροντίστε τα παιδιά να είναι ήσυχα.


  • Να χαρείτε όταν τον δείτε.
  •  Καλωσορίστε τον με ένα πλατύ χαμόγελο και δείξτε ότι στ’ αλήθεια σας αρέσει να τον ευχαριστείτε.
  • Να τον ακούτε. Μπορεί να έχετε χίλια δύο σημαντικά πράγματα να του πείτε, αλλά όχι όταν μπαίνει στο σπίτι, δεν είναι αυτή η σωστή ώρα. Αφήστε τον να μιλήσει αυτός – αυτά που έχει εκείνος να κουβεντιάσει είναι πάντα πιο σημαντικά από τα δικά σας.
  •  Μην τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
  • Μην παραπονεθείτε αν αργήσει να επιστρέψει, ακόμα κι αν μείνει έξω όλη νύχτα. Δεν είναι και σπουδαίο παράπτωμα, αν σκεφτείτε τι τραβάει στη δουλειά κάθε μέρα.
  • Κάντε τον να νοιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει στην πολυθρόνα ή ακόμη και να ξαπλώσει λίγο στην κρεβατοκάμαρα. Έχετέ του έτοιμο ένα ζεστό ρόφημα ή ένα αναψυκτικό.
  • Φτιάξτε του τα μαξιλάρια και προσφερθείτε να του βγάλετε τα παπούτσια. Να μιλάτε με τρυφερή και χαμηλή φωνή, μην φωνάζετε.
  •  Μην του κάνετε ερωτήσεις για το τι έκανε και μην αμφισβητείτε την κρίση ή την ακεραιότητά του σαν άνθρωπο. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού και ότι με αυτή του την ιδιότητα θα επιλέγει πάντα το σωστό και το δίκαιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητείται.
  •  Η καλή σύζυγος ξέρει πάντοτε τη θέση της. 

06 Μαρτίου 2014

Περί τρίχας

Πώς θα τους χαρίσετε λάμψη και όγκο

Για να χαρίσετε λάμψη στα μαλλιά σας, να τα ενυδατώσετε, για να προσθέσετε όγκο και για να διώξετε την ψαλίδα, δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές με φυσικά υλικά.

Φροντίδα ξηρών μαλλιών


Σημαντική τροφή για τα ξηρά μαλλιά είναι το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο που απλώνεται με τη βοήθεια του μασάζ δραστηριοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή σμήγματος.


Λάμψη στα βαμμένα μαλλιά

Για την διατήρηση της λάμψης και της φωτεινότητας των βαμμένων μαλλιών μια λοσιόν από μισό ποτήρι λευκό ξύδι και παγωμένο νερό είναι αρκετή για να κάνει θαύματα!

Για όγκο και φόρμα – Τροφή για τα βαμμένα μαλλιά

Για να δώσετε στο χτένισμά σας τον όγκο και την φόρμα που επιθυμείτε αρκεί ένα κουτάκι μπύρα! Αφού λουστείτε την απλώνετε λίγο πριν το τελευταίο ξέβγαλμα κάντε μασάζ και αφαιρέστε την με χλιαρό νερό. Μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο επιτυγχάνετε την υγιή θρέψη των βαμμένων μαλλιών σας αλλά και ξεχνάτε στο συρτάρι όλα τα προϊόντα styling που μαζεύετε κατά καιρούς!

Για την ψαλίδα

Ανακατεύουμε πολύ καλά 1 κουταλάκι μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώνουμε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών, σε δόσεις. Τυλίγουμε με καπελάκι μπάνιου για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε καλά και μετά χρησιμοποιούμε κανονικά το σαμπουάν μας.

Πηγή:neadiatrofis.gr

05 Μαρτίου 2014

29 + 1 «συστατικά» ενός ευτυχισμένου γάμου

1. Το να αποδέχεται ο ένας τα ελαττώματα του άλλου
2. Εμπιστοσύνη
3. Ειλικρίνεια
4. Σεβασμός
5. Το να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον
6. Το να μπορείς να ζητάς συγγνώμη
7. Το να είσαι ευγενικός
8. Να λες «σ’ αγαπώ»
9. Να περνάς ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σου
10. Να δίνουν και να παίρνουν και οι δύο πλευρές
11. Να μπορείς να συμβιβάζεσαι
12. Αφοσίωση/πίστη
13. Το να είναι ο/η καλύτερος/η σου φίλος/η
14. Να έχεις θετική προσωπικότητα
15. Αίσθηση του χιούμορ
16. Κατανόηση
17. Να παραχωρείς προσωπικό χρόνο στο σύντροφό σου
18. Να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού
19. Να μην κριτικάρετε ο ένας τον άλλον μπροστά σε τρίτους
20. Να κάνετε συχνά σεξ
21. Να συζητάτε για τα πάνταTalking everything through
22. Κοινά ενδιαφέροντα
23. Όταν τσακώνεστε να μπορείτε να το ξεχνάτε
24. Να θυμάστε επετείους και γενέθλια
25. Να ανταλλάσετε φιλιά και αγκαλιές
26. Να μοιράζεστε τα γονικά καθήκοντα
27. Να μπορείτε να κάνετε συζητήσεις με βαθύ νόημα
28. Να τελειώνετε τους καυγάδες προτού πέσετε για ύπνο
29. Ρομαντικές χειρονομίες
30. Να πηγαίνετε συχνά διακοπές μαζί

03 Μαρτίου 2014

Ενυδατική μάσκα με πατάτα

Μια ενυδατική μάσκα για το λαιμό και το ντεκολτέ που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουμε! Είναι μια απλή και αποτελεσματική ενυδατική μάσκα προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ με απλά υλικά.Περιέχει γάλα, πατάτα, μαϊντανό και ελαιόλαδο που κάνει το δέρμα μαλακό, απαλό και βελούδινο. Ιδανική για τις ώριμες, ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

 Υλικά:
  •  2 μέτρια πατάτες
  • 10 φυλλαράκια μαϊντανό
  • 2 -3 κ.σ. πλήρες γάλα
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
 Καθαρίστε, κόψτε σε κομματάκια και βράστε τις πατάτες σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και σε μικρή θερμοκρασία. Το ζητούμενο είναι να βράσει η πατάτα, αλλά τα θρεπτικά της στοιχεία να μη διαφύγουν στο νερό.Ρίξτε τις πατάτες, το γάλα και το μαϊντανό σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα. Τέλος προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ, αφήνοντας την για 20 λεπτά, καλύπτοντας και την περιοχή γύρω από τα χείλη και κάτω από τα μάτια.Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.




Πηγή: neadiatrofis.gr(διασκευή)

02 Μαρτίου 2014

Αποκριές 2014

Μια γλυκιά προσπάθεια για τις τελευταίες μεταμφιέσεις.Αγαπημένη ηρωίδα των κοριτσιών από την παιδική σειρά monster high.Σας παραθέτω το video της Draculaura επειδή ήταν το πιο πετυχημένο. Η συγκεκριμένη μακιγιέζ είναι καλά προετοιμασμένη, έχοντας στο αρχείο της κι άλλες μεταμφιέσεις

http://www.youtube.com/watch?v=vHBi-kEiUis

Kαλή Αποκριά!!!

01 Μαρτίου 2014

Άσκηση και περίοδος

Εάν υποφέρετε από φούσκωμα, εντερικές διαταραχές, δυσμηνόρροια, θα πρέπει να ξέρετε ότι το περπάτημα, το κολύμπι, ή μία ελαφριού τύπου άσκηση, όπως η yoga, θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας ανακουφίσει από επώδυνες κράμπες.

Η απελευθέρωση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι επίσης χρήσιμη για να απαλλαγείτε από κόπωση πονοκεφάλους και κακή διάθεση που δημιουργείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου. Επιπλέον κόβει την όρεξη για φαγητό που έχουν σχεδόν όλες οι γυναίκες εκείνες τις ημέρες.










Ωστόσο η άσκηση μπορεί να έχει και αρνητική επίδραση στην περίοδο σας. Αν γυμνάζεστε υπερβολικά ή έχετε εμμονή και το σωματικό σας βάρος σε σχέση με το ύψος σας είναι κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα, το σώμα σας δεν θα αντιδράσει σωστά στη γυμναστική.

Ο οργανισμός σας αναγκάζεται να κλέψει ενέργεια από άλλες πιο σημαντικές λειτουργίες που συμβαίνουν στο σώμα σας με αποτέλεσμα αυτές να υπολειτουργούν. Με λίγα λόγια μπορεί η περίοδό σας να κοπεί ή να μην σας έρθει καθόλου.

 
Πηγή:neadiatrofis.gr

Bolt

Μια τσάντα, μα τι τσάντα!Θεωρείται εξυπνάδα το γεγονός ότι τα παπούτσια είναι γυρισμένα από την άλλη μεριά;Και μάλλον πάμε για fashion-police καθώς, όπως όλες γνωρίζουμε, η τσάντα και τα παπούτσια πρέπει να είναι ίδιου χρώματος!Τα σκουλάρικια πολύ ροκ, σαν να έχει έρθει από άλλο σύνολο.